Robert-Jan Schippers

Robert-Jan Schippers

Eigenaar/Acupuncturist
robert-jan.schippers@pvia.nl
06 24203173
Robert-Jan Schippers

Mijn naam is Robert-Jan Schippers. Ik woon in Leiden met mijn vrouw en zoon. Van jongs af aan (sinds 1975) heb ik al interesse in de martiale bewegingskunsten. Naast judo, karate en aikido heb ik me verdiept in Qi Gong en Taijiquan. Hier kwam ik al snel in aanraking met het gebruik van acupunctuurpunten in de vechtkunst. De effectiviteit van hiervan verraste mij. Ik heb me daar verder in verdiept en ben door het International Institute for Kyusho-Jutsu Research en Dao Chi erkend als leraar. Ik ben mij ook steeds meer toe gaan leggen op het inzetten van acupunctuurpunten ter bevordering van de gezondheid. Sinds 1991 geef ik les in taijiquan en qigong en sinds 1996 ook in xingyiquan. I
In 2012 heb ik de Taijiquan Academie opgericht. Hier verzorg ik opleidingen, trainingen, cursussen, workshops en lezingen op het gebied van de interne kunsten, behandeling en therapie. U kunt hier meer over lezen op de website. Sinds november 2014 voer ik i.s.m. de Universiteit Leiden een onderzoeksprogramma uit naar het effect van taijiquan op de vitaliteit van ouderen.
Mijn interesse in het functioneren van het menselijk lichaam werd steeds groter. In 2013 ben ik daarom gestart met een studie Westerse geneeskunde, gevolgd door een studie Oosterse geneeskunde. Omdat de Oosterse geneeskunst me erg aansprak ben ik daarna begonnen aan de opleiding acupunctuur bij Qing-Bai. Deze opleiding heb ik in juni 2017 afgerond.
In september 2017 ben ik samen met Ingrid Snoek met de Praktijk Voor Integratieve Acupunctuur gestart. Ik ben aangesloten bij Zhong, waardoor mensen vaak hun behandeling geheel of gedeeltelijk vergoed krijgen door de verzekeraars.

Kennis en ervaring
  • Acupunctuur en Qigong therapeut
  • Leraar Taijiquan
  • leraar Qigong
  • oprichter en docent Taijiquan en Qigong Academie
  • Leraar xingyiquan
  • leraar Dim Mak
27 jaar ervaring op het gebied van Taijiquan en Qigong
Diploma Acupunctuur
Basis Vakopleiding Chinese Geneeskunde
Diploma Medische Basiskennis
Engaging Vitality