maak kennis met onze therapeuten

Robert-Jan Schippers

Robert-Jan Schippers

Eigenaar/Acupuncturist
06 24203173

Mijn naam is Robert-Jan Schippers. Ik woon in Boskoop met mijn vrouw en zoon. Van jongs af aan (sinds 1975) heb ik al interesse in de martiale bewegingskunsten. Naast judo, karate en aikido heb ik me verdiept in Qi Gong en Taijiquan. Hier kwam ik al snel in aanraking met het gebruik van acupunctuurpunten in de vechtkunst. De effectiviteit hiervan verraste mij. Ik heb me daar verder in verdiept en ben door het International Institute for Kyusho-Jutsu Research en Dao Chi erkend als leraar. Ik ben mij ook steeds meer toe gaan leggen op het inzetten van acupunctuurpunten ter bevordering van de gezondheid. Sinds 1991 geef ik les in taijiquan en qigong en sinds 1996 ook in xingyiquan.

In 2012 heb ik de Taijiquan Academie opgericht. Hier verzorg ik opleidingen, trainingen, cursussen, workshops en lezingen op het gebied van de interne kunsten, behandeling en therapie. Sinds november 2014 voer ik i.s.m. de Universiteit Leiden een onderzoeksprogramma uit naar het effect van taijiquan op de vitaliteit van ouderen.

Mijn interesse in het functioneren van het menselijk lichaam werd steeds groter. In 2013 ben ik daarom gestart met een studie Westerse geneeskunde, gevolgd door een studie Oosterse geneeskunde. Omdat de Oosterse geneeskunst me erg aansprak heb ik daarna ook de opleiding acupunctuur bij Qing-Bai gevolgd.

Na mijn studie ben ik samen met Ingrid Snoek met de Praktijk Voor Integratieve Acupunctuur gestart. Ik ben aangesloten bij Zhong, waardoor mensen vaak hun behandeling geheel of gedeeltelijk vergoed krijgen door de verzekeraars.

Kennis en ervaring

  • Acupunctuur en Qigong therapeut
  • Engaging Vitality
  • Oprichter en docent Taijiquan en Qigong Academie
  • Leraar Taijiquan
  • Leraar Qigong
  • Leraar xingyiquan
  • Leraar Dim Mak
Robert-Jan Schippers, Praktijk voor Integratieve Acupunctuur