maak kennis met onze therapeuten

Ingrid Snoek

Eigenaar/Acupuncturist
ingrid.snoek@pvia.nl
06 24212809

Mijn naam is Ingrid Snoek, woonachtig in Voorburg en moeder van twee kinderen. Na mijn middelbare schooltijd ben ik HBO-Verpleegkunde gaan studeren, waarbij al snel duidelijk werd dat de spoedeisende en intensieve zorg mij erg aanspraken. Ik heb kort na mijn opleiding Intensive Care opleiding gaan en een half jaar na het behalen van mijn diploma ook de Spoedeisende Hulp opleiding. In de afgelopen 18 jaar, heb ik op beide afdelingen (grotendeels IC) met veel plezier gewerkt. Toch bemerkte ik dat ik steeds vaker tegen de beperkingen van de Westerse Geneeskunde aan liep. Ook door persoonlijke, positieve ervaringen met acupunctuur , ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in de Oosterse Geneeskunst.

In september 2014 heb ik de stap genomen om Acupunctuur te gaan studeren bij Academie Qing-Bai, een 3-jarige HBO-opleiding. In de zomer van 2017, heb ik deze studie met goed resultaat afgerond. Van de Intensive care ben ik in 2016 overgestapt naar de acute medische dienst van Florence (verpleeghuis- en revalidatiezorg), waar ik werkzaam ben als triageverpleegkundige.

Sinds september 2017 ben ik samen met Robert-Jan Schippers praktijk VIA, (dat staat voor ‘praktijk voor integratieve acupunctuur’) gestart, waarin wij de oosterse en westerse geneeskunde met elkaar integreren. Per 1/11 2017 ben ik aangesloten bij de NVA. Ik ben BIG-geregistreerd, waardoor mensen een deel van hun behandeling vergoed krijgen door de verzekeraars.

Ervaring

  • Verpleegkundige
  • Basis Vakopleiding Chinese Geneeskunde
  • Acupunctuur
  • Engaging Vitality
Ingrid Snoek, Praktijk voor Integratieve Acupunctuur