blog

Emoties leiden tot ziekte

Psychologische factoren kunnen leiden tot lichamelijke ziekten.

Elke gedachte en elke emotie met een negatieve lading, zoals piekeren, sombere gevoelens, angst, spanning, woede, verbittering, haat, nijd, jaloezie en afkeuring, leidt tot stressreacties in het lichaam die de vitaliteit ondermijnen, het immuunsysteem verzwakken en uiteindelijk tot ziekte aanleiding kunnen geven. Emotionele traumata hebben een grote, negatieve energetische impact op het lichaam. Ook (dagelijkse) handelingen die voortkomen uit negatief geladen gedachten of emoties hebben een krachtig ondermijnend effect op onze gezondheid.

Om deze negatieve bijwerkingen van emoties te identificeren houden we bij praktijk VIA altijd een uitgebreid intake gesprek tijdens de eerste behandeling. Naast emoties komen tijdens dit gesprek uiteraard ook andere onderwerpen aan bod!

Het doordringen tot emoties is vaak eenvoudiger via het lichaam dan via taal omdat de emotionele hersenen in een nauwer contact staan met het lichaam dan de cognitieve hersenen. Vandaar dat acupunctuur en andere lichaamsgerichte therapieën zoals qigong vaak leiden tot een goed resultaat.