Engaging Vitality

Engaging Vitality PVIA

Engaging Vitality is een benadering van acupunctuur waarin de klassieke medische acupunctuur, de osteopathie en de Interne Alchemie (nei dan) met elkaar worden gecombineerd. Engaging Vitality vergroot met name de diagnostische en therapeutische mogelijkheden. Het is een benadering die zeer praktisch gericht is.

Het menselijk lichaam kan vanuit twee verschillende invalshoeken worden bekeken:
• Fysiek anatomisch;
• Energetisch.

De fysiek anatomische invalshoek gaat uit van de structuur en vorm (botten, pezen, ligamenten, organen, etc,). De energetische invalshoek gaat uit van de meridianen zoals beschreven in de klassieke acupunctuur. Engaging Vitality combineert beide invalshoeken waardoor energie wordt gekoppeld aan structuur en vorm. Restricties in het lichaam kunnen zich zowel op een energetisch niveau als op een fysiek niveau manifesteren. Door gebruik te maken van beide invalshoeken worden onze inzichten in restricties en blokkades vergroot.

Door elementen uit de osteopathie te interpreteren en te vertalen naar acupunctuur biedt dit systeem de beoefenaar een breed aanbod aan diagnostische parameters en behandelingstechnieken. De benadering is diep geworteld in de Chinese klassieken maar staat daarbij open voor nieuwe benaderingen.

De methode is ontwikkeld door Dan Bensky en Chip Chase, beiden acupuncturisten van het eerste uur met tevens een scholing in Ostheopathie en Cranio Sacraal therapie. Ze hebben elementen van deze therapieën geïntegreerd in de acupunctuur. Beiden beoefenaars hebben grote klinische ervaring gekoppeld aan academische kennis van klassieke Chinese medische teksten.

Wij hebben inmiddels vijf van de zes opleidingsmodules van het Engaging Vitality programma afgerond en passen de Engaging Vitality technieken standaard toe bij de behandeling. De methode heeft zowel onze diagnostische als therapeutische kwaliteiten sterk doen groeien.
Voor meer informatie zie de website van Engaging Vitality of lees het Interview met Robert-Jan Schippers over Engaging Vitality_V1.0.